• Овошјето и зеленчукот- најдобри состојки за есенска нега на нашата кожa

  септември 3, 2019zacinetosoljubov

  Секое годишно време е убаво на свој начин и различно делува врз здравјето и убавината на нашата кожа. Иако деновите се сеуште топли и убави, календарски летниот период веќе измина и полека зачекоривме во првите денови од есента. Кај некои од нас летото остави прекрасни спомени од одморите и убав тен, меѓутоа не се ретки…

  Прочитајте повеќе
 • Вегетаријанска исхрана во бременоста

  јули 17, 2019zacinetosoljubov

  Може ли да се продолжи со вегетаријанска исхрана и за време на бременоста? Многу светски и национални диететски и здравствени организации (меѓу кои и British Nutrition Foundation и Academy of Nutrition and Dietetics) се согласуваат околу тоа дека доколку вегетаријанскиот начин на исхрана е добро испланиран, може сосема безбедно да се применува при бременост. Дали…

  Прочитајте повеќе
 • Храна богата со железо за вегетаријанци и вегани

  јули 1, 2019zacinetosoljubov

  Кога станува збор за вегетаријанска исхрана најпрво што помислуваме е дека вегетаријанците не јадат ништо животинско. Следната табела ќе ви ги долови поделбите во вегетаријанската исхрана: x – не се јаде + – се јаде Кога станува збор за односот помеѓу железото и вегетаријанската исхрана може да се каже дека вегетаријанците внесуваат приближно исти количини…

  Прочитајте повеќе